Hvordan identificerer man et fremragende headset?

Fordelene og ulemperne ved et headset bestemmes ikke af eksterne faktorer.Brugen af ​​visse materialer og strukturer repræsenterer ikke noget.Designet af et fremragende headset er en perfekt kombination af moderne elektroakustik, materialevidenskab, ergonomi og akustisk æstetik—— Evaluering af høretelefoner.

For at vurdere et headset skal vi igennem objektive tests og subjektiv lytning, før vi kan drage en konklusion.Den objektive test af høretelefoner inkluderer frekvensresponskurve, impedanskurve, firkantbølgetest, intermodulationsforvrængning osv.

I dag diskuterer vi kun den subjektive lytteevaluering af høretelefoner, hvilket er et nødvendigt skridt for os at vælge høretelefoner.

For at kunne evaluere lyden af ​​høretelefoner korrekt, skal vi først forstå egenskaberne ved lyden af ​​høretelefoner.Høretelefonen har højttalerens uforlignelige fordele, med lille faseforvrængning, bred frekvensgang, god transient respons, rige detaljer og kan genoprette en delikat og realistisk stemme.Men høretelefoner har to ulemper.For at være præcis er disse to karakteristika ved øretelefoner, som bestemmes af deres fysiske position i forhold til den menneskelige krop.

Den første funktion er hovedtelefonernes "hovedtelefoneffekt".

Det akustiske miljø skabt af høretelefoner findes ikke i naturen.Lydbølgerne i naturen kommer ind i øregangen efter at have interageret med menneskets hoved og ører, og lyden fra høretelefoner kommer direkte ind i øregangen;De fleste af pladerne er lavet til lydboksafspilning.Lyden og billedet er placeret på forbindelseslinjen mellem de to lydbokse.Af disse to grunde vil vi, når vi bruger hovedtelefoner, føle lyden og billedet dannet i hovedet, hvilket er unaturligt og nemt at forårsage træthed.Høretelefonernes "hovedtelefoneffekt" kan forbedres ved at bruge specielle fysiske strukturer.Der er også mange lydfeltsimuleringssoftware og -hardware på markedet.

Den anden funktion er headsettets lave frekvens.

Den lavere lavfrekvens (40Hz-20Hz) og den ultralave frekvens (under 20Hz) opfattes af kroppen, og det menneskelige øre er ikke følsomt over for disse frekvenser.Høretelefonen kan gengive den lave frekvens perfekt, men fordi kroppen ikke kan mærke den lave frekvens, vil det få folk til at føle, at den lave frekvens i øretelefonen er utilstrækkelig.Da høretelefonernes lyttetilstand er anderledes end højttalernes, har øretelefoner deres egen måde at balancere lyden på.Høretelefonernes høje frekvens er generelt forbedret, hvilket giver folk en følelse af lydbalance med rige detaljer;Et headset med en helt flad lav frekvens får ofte folk til at føle, at den lave frekvens er utilstrækkelig, og stemmen er tynd.Korrekt hævning af lavfrekvensen er også en almindelig metode, som headsettet bruger, hvilket kan få lyden af ​​headsettet til at virke fuld, og lavfrekvensen er dyb.Lette høretelefoner og ørepropper er de mest brugte midler.De har et lille membranareal og kan ikke gengive dybe lave frekvenser.Tilfredsstillende lavfrekvente effekter kan opnås ved at forbedre mellemlavfrekvensen (80Hz-40Hz).Den rigtige lyd er ikke nødvendigvis smuk.Disse to metoder er effektive i øretelefondesign, men for meget er ikke nok.Hvis højfrekvensen og lavfrekvensen forbedres for meget, vil lydbalancen blive ødelagt, og den stimulerede klang vil let forårsage træthed.Mellemfrekvens er et følsomt område for høretelefoner, hvor musikinformation er mest udbredt, og det er også det mest følsomme sted for menneskelige ører.Designet af øretelefoner er forsigtigt med hensyn til mellemfrekvensen.Nogle low-end høretelefoner har begrænset frekvensresponsområde, men de får lys og skarp klang, grumset og kraftfuld lyd ved at forbedre de øvre og nedre segmenter af mellemfrekvensen, hvilket skaber illusionen om, at de høje og lave frekvenser er gode.At lytte til sådanne høretelefoner i lang tid vil føles kedeligt.

Fremragende høretelefonlyd skal have følgende egenskaber:

1. Lyden er ren, uden noget ubehageligt "hvæsen", "brum" eller "bøh".

2. Balancen er god, klangen er aldrig for lys eller for mørk, energifordelingen af ​​høje, mellem- og lave frekvenser er ensartet, og sammensmeltningen mellem frekvensbåndene er naturlig og jævn, uden brat og brat.

3. Højfrekvent forlængelse er god, delikat og glat.

4. Lavfrekvent dykning er dyb, ren og fuld, elastisk og kraftfuld, uden nogen følelse af fedt eller langsom.

5. Den mellemfrekvente forvrængning er meget lille, gennemsigtig og varm, og stemmen er venlig og naturlig, tyk, magnetisk og overdriver ikke dentale og nasale lyde.

6. God analytisk kraft, rige detaljer og små signaler kan tydeligt afspilles.

7. God lydfeltbeskrivelsesevne, åbent lydfelt, nøjagtig og stabil instrumentpositionering, tilstrækkelig information i lydfelt, ingen tom følelse.

8. Dynamic har ingen tydelig komprimering, god hastighedsfølelse, ingen forvrængning eller lille forvrængning ved høj lydstyrke.

Sådan et headset kan perfekt afspille enhver type musik, med god troskab og sans for musik.Langtidsbrug vil ikke forårsage træthed, og lytteren kan blive fordybet i musik.


Posttid: Dec-02-2022